Wat we doen - BoerenNatuur Groningen West

Meer natuurlijke variatie
in een aantrekkelijk agrarisch landschap.

Dat is de kern van de werkzaamheden van BoerenNatuur Groningen West. Daarbij gaan we voor een gezonde bodem, schoon water en ruimte voor de weidevogel. Van De Wilp tot Rottum en van Visvliet tot Noordlaren. Van uitgestrekte weidelandschappen op de klei, tot het knusse en besloten coulissenlandschap van het Zuidelijk Westerkwartier. Ons boerenland is verrassend natuurlijk. En daar zijn we trots op. We willen dat graag zo houden en versterken. BoerenNatuur Groningen West geeft dan ook inhoud aan de groene kant van de landbouw en staat voor de ontwikkeling en het behoud van biodiversiteit in onze prachtige streek.

WeidevogelEXPRESS

Ontdekken watvoor weidevogelbeheer onze boeren toepassen en met eigen ogen zien welke weidevogels dit aantrekt? Ga dan mee met een rondrit door de weilanden op onze Weidevogel Express. We organiseren voor elk deelgebied binnen BoerenNatuur Groningen West een excursie op Weidevogelboerderij ’t Rodewolt. Aanmelden kan via info@boerennatuurgroningenwest.nl

Planning:

Maandag 6 mei – 19:00 uur
Eendracht Noord en Zuid/ Niehove Niezijl Noordhorn/ Noorderland

Donderdag 9 mei – 19:00 uur
Dorkwerk Leegkerk Aduard/ Middag Humsterland/ Wolddijk Ellerhuizen

Maandag 13 mei – 19:00 uur
Gorecht/ Paddepoel/ Reitdiep Noord

Woensdag 15 mei – 19:00 uur
Winsumermeeden/ Tinalinge/ Menkeweer Rottum

Donderdag 16 mei – 19:00 uur
Zuiderpolder/ Fanerpolder-Enumatil/ Lagemeeden

Op de Weidevogelboerderij ’t Rodewolt van Matthijs en Nienke Veenland is meer mogelijk. Zo zijn er vanaf 1 mei tot 1 juli openbare excursie en zijn er ook mogelijkheden voor groepen/bedrijven. Bekijk voor meer informatie de flyer.

Enthousiasmeren en organiseren

Wij zorgen voor de organisatie en uitvoering van het agrarisch natuurbeheer in ons werkgebied. In samenspraak met onze leden en andere betrokkenen zorgen we ervoor dat het beheer op de juiste plek en op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het is echter niet voor al onze leden mogelijk om aan agrarisch natuurbeheer te doen. Daarom willen we ook deze leden enthousiasmeren om praktisch aan de slag te gaan met duurzame landbouw en biodiversiteit. We kiezen daarom steeds vaker voor projecten die dit mogelijk maken.